Mensen In Nood
Wie zijn wij

Doelstellingen

MIN helpt mensen in Geel die het moeilijk hebben.

Moeilijk, omdat ze niet weten waar ze hulp kunnen vinden.

Moeilijk, omdat ze hun weg kwijt zijn in onze complexe maatschappij.

Onze vrijwilligers bieden een helpende hand in alle anonimiteit.

“Ons als vrijwilliger in alle discretie en anonimiteit inzetten voor de kansarmen van Geel, ongeacht hun voorgeschiedenis, nationaliteit en geloofsovertuiging”

Geschiedenis

In 1991 komt een groep mensen uit de parochie Sint-Dimpna tijdens een adventsactie in contact met MIN Mol.  Met een schok beseffen ze dat er, net als in Mol, ook in Geel een armoedeprobleem aanwezig moet zijn.  Ze informeren, overleggen, vragen raad aan de mensen van Mol en aan de regionale verantwoordelijke van Welzijnsschakels.

In 1992 start de werkgroep Geel met tien vrijwilligers. 

 

In de eerste periode wordt vooral veel praktische hulp geboden, maar na verloop van tijd komt het accent te liggen op “Hoe krijgt men mensen uit de armoede”.  Cursussen en startdagen van Welzijnsschakels verbreden de kijk op ondersteuning van mensen in armoede.

Er groeit een samenwerking met het OCMW en andere diensten van de Stad Geel.  De groep krijgt naambekendheid via acties zoals voedselinzameling en pralineverkoop op de kerstmarkt.

 

Ondertussen is er een vlotte samenwerking met Dienst Gelijke Kansen.


Ons team 

Onze vrijwilligers

Het MIN-team bestaat uit vrijwilligers, die zich in alle anonimiteit en discretie inzetten voor de kansarmen van Geel en samen maken zij het verschil. Momenteel zijn we met 13 vaste vrijwilligers.


Elke vrijwilliger volgt één of meerdere gezinnen, naargelang de tijd die hij of zij kan vrijmaken. Op de maandelijkse vergadering komen de vrijwilligers samen om hun gezinnen te bespreken. Het delen van informatie over gezinnen gebeurt met veel respect voor privacy.


Naast huisbezoeken zijn onze vrijwilligers een vaste waarde bij de organisatie van onze jaarlijkse activiteiten en andere acties, waarbij telkens heel wat helpende handen nodig zijn.


Naast onze vaste vrijwilligers kunnen we ook rekenen op andere medewerkers, die zich specifiek inzetten bij de kledingwinkel en bij de broodbedeling of sporadisch bij onze activiteiten.

Zij maken geen deel uit van de vaste kern.


Onze voorzitter

Johan Merckaert

Raad van bestuur

- Johan Merckaert, voorzitter
- Mark Hendrickx, secretaris
- Vera Vanuytsel, penningmeester


Doe mee... met ons

Gezocht: vrijwilligers

Vrijwilligers komen en vrijwilligers gaan. Ook MIN Geel kampt met een tekort aan voldoende helpende handen.

Wij zijn dan ook steeds blij met nieuwe helpende handen en nieuwe vrijwilligers die ons team willen vervoegen.


Ook vrijwilligers om mee gezinnen te bezoeken!!


Voel jij je geroepen om samen met ons deel te nemen en kansarme gezinnen te helpen... Contacteer ons